Leuk dat je me gevonden hebt!

Mijn worsteling zal je wellicht herkennen. Een aantal jaren geleden zag mijn eetpatroon er als volgt uit:
– Ik stond op en begon met een ontbijt van yoghurt, muesli, honing en wat vruchten
– Koffie lust ik graag en dronk ik de hele dag door. 12-15 koppen waren niet ongewoon
– In de loop van de ochtend kreeg ik trek en at ik een appel, mandarijn of banaan
– Als lunch at ik brood met kaas, tomaat, komkommer en soms een eigen gemaakte salade
– Rond 4 uur kreeg ik weer trek. Ik leefde op dat moment vaak op een grote cappuccino of koffie
– Wanneer ik rond 5 uur naar huis reedt, at ik wat er in de auto lag. Vaak waren dit dropjes
– Thuis aangekomen aten we Hollandse pot: aardappelen, groenten en vlees
– ’s avonds bij de koffie namen we er vaak een koek bij
– En regelmatig (vaak als ik alleen was en me verveelde, dat was regelmatig) nam ik wat (paprika)chips. Heel soms een klein, lief, schattig bakje. Soms iets meer. Soms de hele zak, eigenlijk meestal… En daarna? Nou op zoek gaan naar wederom iets eetbaars…

Wat op die momenten altijd door mijn hoofd ging was dat ik fout bezig was. Ach natuurlijk. Maar het verlangen was vele malen sterker dan mijn geweten. Ik kon letterlijk van alles achter elkaar eten zonder een gevoel van vol zijn of misselijkheid te hebben. Mijn vriendinnen zeiden altijd “Oef ik stop, ik word helemaal misselijk. Ik had dat helemaal niet! Hoe dan dacht ik altijd.

Op een gegeven ogenblik had ik een leven vol “storm”. Op het werk ging het niet zoals ik zou willen, thuis ging het niet lekker, mijn moeder overleed en mijn vader had meer zorg nodig. Het eindigde voor mij in een burnout opgevolgd door een depressie. Een lichamelijke uitputtingsslag bleek later. Ik ben me gaan verdiepen in voeding (eigenlijk doordat ik de opleiding ging volgen als voedingsdeskundige voor honden) en daarmee ging mijn passie open. Een jaar later ben ik de cursussen gaan doen, gericht op voeding voor mensen en nog steeds ben ik me aan het ontwikkelen. Het is zo’n machtig mooi onderwerp: Voeding. Een met een enorme impact op het leven.

En nu mag ik mogelijk jou helpen met het zoeken naar een oplossing voor jouw voeding gerelateerde problemen. Ik doe uiteraard niet alleen maar afvalconsulten, ook gezondheidsproblemen kunnen met goede voeding meer dragelijk worden of zelfs verdwijnen (denk hierbij bijvoorbeeld aan Diabetes type II). Een voorbeeld van een lijst kan je terugvinden onder het menukopje “Waarvoor?”. Maar het helpen met de juiste voeding, doe ik heel erg graag en met al mijn energie en passie.

Hoe gaan we te werk. We gaan samen kijken hoe het met jouw voeding is gesteld. Krijg je wel de juiste voedingsstoffen binnen om het lichaam optimaal te laten functioneren? Zitten er niet te veel belastende stoffen in je voeding? De therapie zal erop gericht zijn om het lichaam te herstellen met zoveel mogelijk lichaamseigen stoffen (voedingsstoffen).

Related Post